Case: Vergroten van persoonlijke effectiviteit

Vraag

Ik heb van mijn leidinggevende gehoord dat ik, om te kunnen doorgroeien, mijn persoonlijke  effectiviteit moet verbeteren.

Aanpak

In een gesprek analyseren we samen met de leidinggevende waar precies de ontwikkelbehoefte ligt. De coachingsdoelen formuleren we heel concreet in termen van gewenst gedrag. Dmv gesprekken en opdrachten gaan we aan de slag met de thema's om bewustwording op gang te brengen en te verdiepen. Waar komt dit gedrag vandaan? Welke normen, waarden,overtuigingen belemmeren deze medewerker in zijn ontwikkeling? Welke triggers roepen het niet-effectieve gedrag op? Vervolgens gaat de medewerker geleidelijk stappen zetten om te oefenen met de nieuwe vaardigheden en gedrag, uit de comfortzone. Indiennodig wordt, naast gesprekken, een maatwerktraining (op gebied van gedrag en communicatie) ingezet.

Resultaat

De medewerker kan flexibeler omgaan met verschillende lastige situaties. Hij weet in welke situaties zijn oude niet-effectieve gedrag wordt getriggerd. Als hij dan toch in zijn valkuil stapt, dan is hij in staat om zich te herstellen. Zijn omgeving merkt vooral een verandering van houding naar positief en constructief en krijgt (meer) vertrouwen in hem. Zijn leidinggevende is tevreden en geeft hem de kans om door te groeien.

Meer weten?
Masterclass mensontwikkeling?Hoe kom je tot een gerichte ontwikkeling van je medewerkers?
Verder praten?Neem dan contact met ons op via telefoon 026 302 00 77 of stuur een email naar
info@ontwikkelingspartners.com